Jag heter Conny Andersson och är född och uppväxt i Falköping.

Mitt hundintresse började när jag fick min första schäfer HS-Frasse.

Det var en gåvohund från Hundskolan. Efter en vecka med Frasse åkte jag till Falbygdens Brukshundklubb och träffade en instruktör som hälsade mig välkommen till en nybörjarkurs! Och jag som ville börja träna skydd...

Instruktören blev nog lite chockad av min fråga, och menade på att det var inget för mig och min hund. Då vaknade mitt hundintresse, jag skulle allt visa dom. Jag utbildade mig till A-instruktör, åkte till Hundskolan på kurser, mentaldel 1 och 2, Figurantutbildning svensk skydd, Figurantkurser i Danmark m.m.

Jag har Tävlat: Elit skydd, Elit sök, Högre klass spår, SM för bevakningshundar, Svensk mästare i skydd SSM 1986, trea på Nordiska mästerskapen 1986. Mitt stora intresse är inte att tävla med hund, utan att träna och att arbeta med skyddshundar!

1987 åkte jag till Danska mästerskapen för BHP, min första kontakt med riktigt skydd!

Där träffade jag en av mina bästa vänner Mons Pedersen, Han kände alla figuranter och bruksuppfödare av intresse. (han har varit figurant på 7 DM, en av dom första inlärningsfiguranterna i Danmark). Mons flyttade till mig och arbetade i Sverige, vi tränade BHP varje dag i ett års tid. Allt Mons hade lärt sig under 20 år, skulle jag nu lära mig på ett år.
 
Larrac, Conny & Inka
 
 
Peter Rohde & Conny
Det var ett rent helvete!! Allt vad jag hade lärt mig om hund i Sverige var lika med 0 !!!!! Jag fick ett helt nytt tänkande om hund, att läsa hund! Att kunna se vad hunden har för medfödda anlag och vad som är inlärt med träning. Efter många års arbete som inlärningsfigurant har jag lärt mig hur en bra schäfer skall vara, working dogs.

1984 registrerades min första kull med namnet Atenagården. Mitt mål är att föda upp friska sunda, och mentalt starka belastningsbara hundar till tävling och tjänstehundar, för polis och väktare. En bra schäfer är den bästa familjehunden!

En schäferhund skall ha en stor kamp- försvars- och skyddsdrift, vara godmodig och nervstark för att kunna styra sina anlag. Och med en ärlig hundförare kan du vinna VM.

Jag har i många år studerat den grå schäfern, och min erfarenhet är att den har mer av naturliga anlag, t.ex. vid parning och valpning. Den är mycket mindre sjuk, har mer mod och är mer belastningsbar. Normalt stor jakt- och kampdrift, samarbetsvillig och nervstark.

Mina hundar har deltagit vid VM, Svenska mästerskap, Danska mästerskap, Nordiska Mästerskap i BHP III, Svenska och Norska mästerskap för polishundar, Securitas SM, SM för bevakningshundar, Danska mästerskapen för PH. Och jag räknar då inte upp alla polis och väktarhundar, mentaltestade hundar med höga värden.

Atenagårdens hundar - Hundar som tål leken!